3rd November 2019 – Boekpresentatie De Kluizenaar

Op zondagmiddag 3 november wordt het boek ‘De Kluizenaar’ van schrijfster Ebba Pauli gepresenteerd bij Perron 22 te Vierlingsbeek.
Aanvang: 14:00 uur

De Kluizenaar is een boek vol verhalen over de wijze oude man die op de berg in een grot woont en speelt zich lang, lang geleden af. De dorpelingen uit het dal klimmen naar hem toe om hun hart uit te storten en raad te vragen. Hij kan goed luisteren en zijn woorden worden aanvankelijk niet begrepen, maar zijn altijd een bron van tijdloze wijsheid. De Zweedse maatschappelijk werkster Ebba Pauli heeft dit boek begin vorige eeuw geschreven. In Nederland beleefde het boek 25 drukken, maar is heden ten dage niet meer verkrijgbaar.

Uitgeverij Kirchner heeft besloten dit boek opnieuw uit te geven en zo iedereen in de gelegenheid te stellen zich te laven aan deze bron van wijsheid en levenskunst. Jan Klein en zijn dochter Marita hebben sinds enkele jaren samen uitgeverij Kirchner  nieuw leven in geblazen en hebben een aantal boeken uitgegeven. ‘De Kluizenaar’ is door Marita bewerkt om het heden ten dage prettig leesbaar te maken.

Jan Klein begon zijn loopbaan in de boekenwereld op 14-jarige leeftijd tijdens de oorlog. Eerst als jongste bediende van een boekhandel en uitgeverij. In de loop der jaren werkte hij zich op tot rechterhand van de eigenaars en in de jaren ’70 nam hij (samen met zijn vrouw) boekhandel Kirchner in Amsterdam over en heeft hij tot op hoge leeftijd deze boekhandel bestierd. Tot voor een paar jaar handelde hij in boeken via internet en nu legt hij zich, samen met Marita, toe op het uitgeven van boeken die zij de moeite waard vinden.

Marita Klein heeft gewerkt als welzijnswerker in het ouderenwerk en na haar pensionering heeft zij haar passie voor schrijven ingezet voor diverse huis-aan-huisbladen. Met uitgeverij Kirchner is zij samen met vader Jan een nieuw avontuur begonnen.

De presentatie bij Perron 22, Spoorstraat 22 in Vierlingsbeek begint om 14:00 uur.
Iedereen is van harte welkom.

https://www.uitgeverijkirchner.nl/